Toiminta

Ratsastustunnit
Maastoretket
Pihatto/tallipaikat
Leirit, kurssit ja muu toiminta


Ratsastustunnit

Ratsastustunti kentällä/maastossa 30 €/h/hlö
Tuntikortti 10 h   250 €
Tuntikortti 5 h   140 €
Tuntikortit ovat voimassa 6 kk ostopäivästä ja ne ovat perhekohtaisia.

Irtotunnit pitää aina varata etukäteen soittamalla/tekstiviestillä tai sähköpostilla!

Jos et pääsekään tulemaan varaamallesi tunnille, ilmoitathan siitä soittamalla tai tekstiviestillä mahdollisimman pian ja VIIMEISTÄÄN edellisenä päivänä. Myöhässä tehdyistä peruutuksista menee puolikas tuntihinta ja peruuttamattomista tunneista koko tunnin hinta. Poikkeuksena tietenkin akuutit sairastumiset (peruuta silti tunti heti kun pystyt) ja tunnit, jotka Teija itse peruu huonon sään takia. Toistuvat viime tingassa tehdyt peruutukset voivat johtaa vakiotuntipaikan menettämiseen.

Vakioryhmät pyörivät ma-to ja su. Perjantaisin on hevosten vapaapäivä. Lauantait on varattu maastoretkille, irtotunneille, kursseille ja tapahtumille. Irtotunteja voit kysellä myös vakiotuntien peruutuspaikoille.

Islanninhevosilla ratsastajan painoraja on 80 kg.


Yleistä

Tallillamme järjestetään tunteja kaiken tasoisille ja ikäisille. Pienimmille voi varata puolikkaan tunnin taluttajan kera.
Sekä tunnit, että tutustumiskäynnit pitää varata aina etukäteen.

Ratsastustuntien ryhmäkoot ovat pienet (max. 5 hlö) ja opetus yksilöllistä. Tunneilla keskitytään paljon istuntaan ja oman kehon hallintaan. Tuntihevosista suurin osa on islanninhevosia, joten tunneilla opetellaan ratsastamaan käynnin, ravin ja laukan lisäksi myös tölttiä. Tunneilla harjoitellaan myös perus kouluratsastusliikkeitä kuten väistöjä yms. sekä estealkeita.

Tallillamme on toiminnan vastuuvakuutus, mutta suosittelemme lisäksi henkilökohtaista tapaturmavakuutusta.
Tunnit peruuntuvat jos pakkasta on yli -15 astetta tai keli on erityisen huono ratsastamiseen (ukkonen, myrsky, kenttä peilijäätikköä tms.). Jos olet epävarma pidetäänkö tuntia, kannattaa varmistaa asia soittamalla tai tekstiviestillä.

Tallillamme käytetään aina kypärää ratsastettaessa. Tarvittaessa voit lainata kypärän tallilta. Kun tulet ratsastamaan, ota mukaan kannalliset kengät (esim. saappaat) ja pitkälahkeiset housut. Pukeudu sään mukaisesti: kylmillä keleillä laita reilusti päälle, varsinkin sormet ja varpaat palelevat herkästi. Ethän käytä liehuvia/lepattavia vaatteita.


Maastoretket

1h maasto 30 €/hlö
1,5h maasto 45 €/hlö
2h maasto 60 €/hlö

Maastoretket pitää aina varata etukäteen soittamalla/tekstiviestillä tai sähköpostilla!

Maastoretkiä järjestetään tilauksesta talvikaudella (syys-toukokuu) lauantaisin, kesäisin (kesä-elokuu) myös muina päivinä leirien välissä. Leiripäivät näet tapahtumakalenterista.

Maastoretkillä ryhmäkoko max. 4 hlö riippuen ratsastajien aiemmasta ratsastuskokemuksesta.
Lapsilla tulee olla aiempaa ratsastuskokemusta. Tunnin retkille pääsee myös taluttajan kanssa, jolloin aiempaa kokemusta ei vaadita.
Muistathan kertoa ratsastustasosi retkeä varatessasi.
Islanninhevosilla ratsastajan painoraja on 80 kg.

Maastoreittimme kulkevat rauhallisilla hiekkateillä ja poluilla. Maastossa etenemme rauhallisesti tai vauhdikkaammin riippuen ratsastajien aiemmasta kokemuksesta.

Islanninhevosemme ovat kilttejä ja hyvin koulutettuja.. Kaikki hevoset voivat kuitenkin jännittyä kovakouraisista ja huitovista otteista ja kovasta metelistä. Käyttäydythän siis hevosten läheisyydessä rauhallisesti, kuuntelet tarkasti kaikki saamasi ohjeet ja noudatat niitä.

Pidäthän ratsastettaessa kännykkäsi äänettömällä/suljettuna

Tallillamme on toiminnan vastuuvakuutus, mutta suosittelemme lisäksi henkilökohtaista tapaturmavakuutusta.
Pakkasraja tunneille on -15 astetta. Myös myrskysäillä ja ukkosella tunnit peruuntuvat. Jos olet epävarma pidetäänkö tuntia, kannattaa kysäistä soittamalla tai tekstiviestillä.
Jos et pääsekään tulemaan varaamallesi tunnille, ilmoitathan siitä mahdollisimman pian. Jos et tavoita minua puhelimitse, voit ilmoittaa myös tekstiviestillä.

Tallillamme käytetään aina kypärää ratsastettaessa, joten jos et omista kypärää, voit lainata tallilta. Kun tulet ratsastamaan, ota mukaan kannalliset kengät (esim. saappaat) ja pitkälahkeiset housut. Pukeudu sään mukaisesti: kylmillä keleillä laita reilusti päälle, varsinkin sormet ja varpaat palelevat herkästi. Ethän käytä liehuvia/lepattavia vaatteita.


Pihatto/tallipaikat

Otamme pihattopaikoille vain laumassa toimeen tulevia islanninhevosia, poneja ja niiden varsoja.

Pihattopaikka 300 €/kk (sis. alv)
Tallipaikka poneille/issikoille 360 €/kk (sis. alv)
Tallipaikka hevosille 400 €/kk (sis. alv)

Hinta sisältää:
" pihattopaikka/karsina kuivikkeineen sekä sen puhdistamisen
" ruokinta 3 krt/vrk /vapaa heinä (sis. heinä, kaura)
" tallipaikkalaisilla kokopäivätarhaus + tarvittaessa loimitus 1 x pv
" sähkö ja vesi
" ympärillä olevien maastojen sekä tallin kentän käyttö (silloin kun kenttä ei ole tallin tuntikäytössä)
" akuuteissa tilanteissa eläinlääkärin kutsuminen hevosen omistajan kustannuksella ja luvalla


Kurssit, leirit ja muu toiminta

Tiedot tulevista kursseista, leireistä ja tapahtumista löytyvät "tapahtumakalenteri" -sivulta. Voit myös itse ehdottaa kurssia/leiriä. Kerää 4-6 henkilön porukka ja ota yhteyttä, niin sovitaan ajankohta ja ohjelma.