Hevoset

Mukavista koulutetusta hevosistamme löytyy sopiva ratsu niin lapsille kuin aikuisillekin. Asikaskäytössä olevien hevosten lisäksi tallilla on vaihtelevasti yksityishevosia jotka ei ole tuntikäytössä

Islanninhevoset

Baldur
Bjarki
Olina
Haamar
Kingi
Jón
Varda
Targa
Jökull
Muut hevoset

Papu
Rikoleena
Paris
Nasu

Islanninhevoset

Baldur Frá Furuvatni

suom. "rohkea"
e. Kvika frá Ejstrub
i. Hástígur frá Brekkufelli

Baldur on vuonna 2003 Talli Furuvatnilla syntynyt islanninhevosruuna. Hieman varsamainen sählä luonteeltaan, reipas ja kevyt ratsastaa.


Bjarki frá Furuvatni

suom. "pieni karhu"
e. Harpa frá Ásatúni
i. Koldimmur frá Alfs

Kesällä 2010 Talli Furuvatnilla syntynyt tummanpunaruunikko islanninhevosruuna. Peruskoulutettu ratsuksi ja ajolle. Nöyrä ja pehmeäliikkeinen hurmuri.

Olina frá Nevala

suom. naisen nimi
e. Stella frá Nevala
i. Thor

Olina on kulomusta herkkä ja kuuliainen islanninhevostamma. Tullut tallille kesällä 2020. Sillä on hieno näytävä ravi ja iso laukka, mutta töltti vaatii vielä työstämistä.

Barði-Hamar Frá Uppsölum

suom. "Moukarimies"
e. Eldri-Ljóska Frá Uppsölum
i. Fengur Frá Garði

Islannissa 1994 syntynyt voikko islanninhevosruuna. Herkkä nelikäyntihevonen, joka tarkkailee ratsastajaa ja ympäristöään keskimääräistä enemmän. Helppo ja nöyrä ratsastaa, mutta säpsyilee välillä. Taluttajan kanssa toimii hyvin myös aloittelijoilla. Leikkisä touhuturpa. Omistaa Tiina Sulkula. Haamar tekee myös tuntitöitä.

Kolli (Kingi) frá Nevala

e. Joosa frá Nevala
i. Thor
Kingi on 2014 syntynyt kulomusta ruuna. Se tuli tallille kesällä 2019. Sillä on elastiset pehmeät liikkeet. Luonteeltaan vielä touhukas vekkuli. Maastossa toimii kuuliaisesti, mutta kentällä helposti vähän testailee ratsastajaa. Ei vielä ihan aloittelijoiden ratsu. Teijan ja Elina Lähteisen yhteisomistuksessa.


Jón frá Nevala

e. Nös frá Nevala
i. Thor
Jón on 2015 syntynyt nallekarhumainen kulomusta ruuna. Se tuli tallille kesällä 2020. Sillä on matalat pehmeät liikkeet ja tölttää helposti varsinkin maastossa. Luonteeltaan vielä vähän touhukas, mutta ikäisekseen hyvin rauhallinen. Nuori poika joka vielä hakee tasapainoa ja kokemusta. Yksityisheppa, jonka on tarkoitus tulla myös välillä tuntikäyttöön. Omistaja Anne Konttinen.


Jökull frá Nevala

e. Otra frá Nevala
i. Thor
Jökull on 2015 syntynyt sympaattinen hiirakko ruuna. Se tuli tallille kesällä 2020. Ratsukoulutus aloitettu ja sen on tarkoitus tulla myöhemmin myös tuntikäyttöön. Se on Teijan, sekä Minna Lahdenperän ja Jaana Koivulan yhteisomistuksessa. Ei siis vielä tuntikäytössä.


Varda Frá Hlidarbergi

Varda on 1994 syntynyt tamma. Se tuli Suomeen elokuussa -04. Se viettää ansaittuja eläkepäiviä. Ei siis enää tuntikäytössä.


Trilla (Targa) frá Furuvatni

e. Tinna frá Välimäki
i. Hvirfill frá Hofsósi

Targa on mustanvoikko 2017 talli Furuvatnilla syntynyt upean rohkean luonteen omaava nuori islanninhevostamma. Ratsukolutusta vähän aloiteltu. Ei siis vielä tuntikäytössä.Muut hevoset

Stockton`s Fast Pacer

Stockton`s Fast Pacer eli tuttavallisemmin Papu on islanninhevosen ja curlyn risteytys. Se on 2013 syntynyt ruuna, joka toimii pääasiallisena vetohevosena maastoissa Teijalla. Käytössä kuitenkin myös asiakkailla, etenkin kenttätunneilla. Kooltaan se on vähän isompi kuin issikat, mutta taitaa myös töltin ja passin. Luonteeltaan se on ystävällinen ja rohkea, sekä hyvin leikkisä ja touhukas.

Kuva Petrus Lesonen.

Rikoleena

Vuonna 2010 syntynyt sympaattinen ja pehmeäliikkeinen eestinhevostamma. Perusrauhallinen, mutta hieman reaktiivisempi ympäristön asioihin ja ihmisen jännittämiseen kuin tunti-issikat. Vähän isompi kooltaan, mutta toimii kuuliaisesti myös lasten talutustunneilla.

Ponikujan Paris

e. Peppita
i. Emux

Paris on rautias 2010 syntynyt kaunis ja kiltti shettistamma. Tekee tuntitöitä pikkuratsastajien ratsuna.


Nansukka (Nasu)

2009 syntynyt suokkitamma. om. Arja ja Silja Lehtonen. Ei tuntikäytössä.